В началото на тази седмица е имало нападение над общински служител в столичния квартал „Люлин“.

Случката се разиграва при опит за репатриране на излязъл от употреба автомобил.

По думи на потърпевшия младо момче му нанася няколко удара, в следствие на което има няколко избити зъба и наранявания по тялото.

Това се е случило пред бл. 729 в кв. „Люлин“ в понеделник – 22 юли, сутринта около 9 ч.

Потърпевшият общински служител и негов колега, без да показват лицата си, разказаха пред bTV за нападението. 

Снимка: btvnovinite.bg

За старата кола – без технически преглед и застраховка „Гражданска отговорност“, е имало заповед за вдигане още през юни 2022 г. Тогава обаче собственикът е казал, че ще я премести в частен имот и автомобилът наистина бил преместен.

Тази година същата кола се озовава пред бл. 729, отново е без технически преглед и застраховка.

При опит служители на район „Люлин“ да вдигнат автомобила, при тях е дошла жена, която започнала да ги обижда и заплашва с убийство. Те се обадили на тел. 112, но полицията се забавила.

 

Междувременно се появил синът на жената и нанесъл удар в слепоочието на единия служител на общината. После се появила още една жена и двете жени го хванали за кръста, всички паднали на земята. При изправянето младежът нанесъл удар в лицето на общинския служител и му избил няколко зъба.

Дошли и други младежи, но тогава пристигнала и полицията. Това сложило край на сбиването. Оказало се, че жената не е собственик на колата. 

От СДВР заявиха писмено за bTV, че има постъпил сигнал на тел. 112 и на място е отишла патрулка. Няма обаче подадена жалба и всички присъстващи са отказали медицинска помощ.

Нападнатият мъж потвърди, че все още не е подал жалба, но обяви, че ще подаде.

„За съжаление това е пореден подобен инцидент в нашия район. Преди няколко месеца имаше такъв със служители, които отговарят за озеленяването на района. Този инцидент е изключително дързък и вулгарен. Това е нападение срещу институциите. Ние си вършим работата, недопустимо е“, коментира кметът на район „Люлин“ Георги Тодоров.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът ще настоява за бърза реакция от страна на полицията и прокуратурата. По думите му служителят на общината е със средна телесна повреда.