Двама мъже от монтанското село Долно Церовене, община Якимово, са задържани в събота вечерта за нападение над полицаи, дошли на адрес след сигнал.

Униформените посетили частен имот в селото по сигнал за повреден автомобил на гост във въпросния дом. Когато пристигнали на място, те видели паркирана в двора кола, по която имало множество следи от удари и нанесени значителни материални щети.

Служителите на реда се легитимирали и поискали да направят оглед, при което собственикът на къщата, 40-годишен мъж от селото и негов 22-годишен роднина ги нападнали.

Полицаите били блъскани и удряни по главата и гърба, съобщава БТА.

След пристигане на още полицаи двамата мъже са задържани, а пострадалите униформени са освидетелствани от съдебен лекар за получените телесни повреди.

По случая е образувано досъдебно производство по член 270 от Наказателния кодекс. Образувано е и второ досъдебно производство по член 216 от Наказателния кодекс за нанесените материални щети на колата на 38-годишен мъж от село Арчар, област Видин, който гостувал в дома на задържаните.

Това не е първият случай на нападение срещу полицаи в Монтанско. През миналата и тази година в региона на няколко пъти са пострадали униформени.

Някои от са били ударени с камъни и други твърди предмети при опит да спрат саморазправи в ромски квартали в Монтана и Вършец, а други са били нападнати при опит да въдворят ред на частни тържества, при които се стигнало до сбивания между празнуващи.