Бившият съветник на премиера Бойко Борисов – Яне Янев, и подалият оставка заради скандал с имот в Сандански зам.-министър на икономиката Александър Манолев влязоха в словесен сблъсък в предаването „Тази сутрин” на bTV.

Манолев беше феодализирал моя роден град Сандански – в буквалния смисъл на думата, обяви Янев. Той е категоричен, че Манолев заедно със семейството си живее в къщата за гости, която сега КПКОНПИ проверява.

„Целият град знае, че само и единствено Манолев живее там и привиква разни политици, босове и други на разни сбирки… През последните години той изпълняваше и длъжността кмет на Община Сандански. Той водеше Котев (кметът на Сандански Кирил Котев) като настойник на всеки форум, на всяко събитие” заяви бившият премиерски съветник.

Александър Манолев се включи по телефона, за да отговори на Яне Янев. „Няма по-красноречив начин да стане ясно откъде идва атаката срещу мен. Партията на господина е напълно забравена на национално ниво и е на път това да се случи и на местно ниво. Този човек не е виждал национален ефир от години и трябваше да изфабрикува поредната грозна лъжа, за да попадне отново в медийното внимание“, заяви Манолев.

Бившият зам.-министър отрича проверяваната къща за гости в Сандански да е негова собственост.

„Посещавал съм тази къща като турист и съм си плащал за това“, обяви Манолев.

Той призна обаче, че е финансирал проекта, а парите идвали от високи заплати и хонорари, преди да стане зам.-министър.

Янев също коментира думите му: „Тези хора са се самозабравили и говорят абсолютни лъжи. Този човек демонстрираше лукс, какъвто нямат арабски шейхове”.