Започна второто издание на националния детски конкурс на bTV на тема "Добрият пример". В основата му е интерактивният детски комикс "Зеленко и мисия "Добрият пример" с автор Стаси Цалова.

Конкурсът ще даде възможност на всички малчугани да развихрят въображението си, като пресъздадат в рисунка едно от приключенията на Зеленко, описани в комикса, а за втора поредна година част от журито е детският писател Иван Раденков.

„Миналата година трябваше децата да направят плакат, чрез който да мотивират своите граждани да изчистят. Тази година конкурсът ще бъде в един много интересен формат, защото ще има комикси по разкази на вашата колежка Стаси Цалова. Първият комикс вече е излязъл. Той е интерактивен комикс, а днес ще бъде пусната и втората история, която е част от един такъв куест, който е картографиран на сайта на „Добрият пример“, обясни Иван Раденков.

Заедно със семейството си той се опитва да отправи послание, че с малко усилия, може да се погрижим за чистотата на природата.

„Обожавам нашата си България и гледам това да го предам на нашите деца. Те не знаят какво е пластмасова сламка, не знаят какво е найлонка. Винаги имат торбичка под ръка. Те ходят също на пазар, имат своята си отговорност, без да е ставало на въпрос, че може да стане по друг начин“, разказа още писателят.

Втората част от комикса на Станислава Цалова - "Истории с катерица смела – война с отпадъци повела", вече е достъпна на сайта на "Добрият пример". Всички малки художници до 13-годишна възраст могат да изпращат своите рисунки на имейл dobriatprimer@btv.bg.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.