Добрият пример днес е от Сливен. В Езиковата гимназия събират учебници и помагала за  ученици в неравностойно положение. Благотворителната акция ще помогне на семейства, които нямат възможност да подготвят децата си за училище. Дарители са ученици, родители и учители.

Снимка: bTV

20 деца с един родител, от безработни семейства и в тежко материално положение започват годината с помощ от съученици в езиковата гимназия "Захарий Стоянов" в града.

Основно кампанията се движи в социалните мрежи, но и учениците следят тя да достига до все повече хора, обясниха самите те.

Снимка: bTV

Директорът на гимназията Ефросина Кисьова заяви, че в нея участват и учителите.

Децата получават даренията от психолога или от класния.

"И сълзи съм виждала, и отрицание съм виждала, и радост в очите съм виждала, и прегръдки", споделя Цветомира Христова, психолог ПГПЗЕ "Захарий Стоянов".

Кампанията продължава през цялата учебна година.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.