Шед Симов - мъжът, който влезе в книгата на „Гинес” за най-голям брой продажби на книга с празни страници. Той продава 90 хил. копия и превод в 9 държави на книга без нито един написан ред и нито една картинка.

От аутсайдер в училище до милионер или как силата на духа и позитивното мислене променя живота ни.

Снимка: btvnovinite.bg

През 2011г. Симов прави цяло състояние от хилядния тираж на книгата „За какво друго мислят мъжете, освен за секс”. Стотици се редят пред книжарниците и поръчват онлайн, за да прочетат тези 196 страници, които обаче са напълно празни – без текст и без картинка.

В дома на „човека идея” той разказва, че не е открил лек за рака, нито пък решение на проблема с глобалното затопляне. Признава, че е намерил своята ниша, с която се опитва да внесе светлина в живота на хората, на тези, на които им липсва надежда.

Снимка: btvnovinite.bg

Пред bTV Симов обясни, че е искал да стане най-продаваният автор. Именно затова пише две книги. За първата – „Човекът идея” му отнема 5 години за написване и една за публикуване. След това пише „Как успешно да възвърнем парите си?”. И за двете творения получава добри оценки, но малко продажби.

След това решава, че трябва да намери начин да продава своите книги. Тогава се появява и идеята за книгата-шега.

От проблем към успех. От дефекта към ефект. Така се раждат идеите му. Така успява да стане един от най-продаваните автори и един от най-високоплатените мотивационни лектори в света.

Празната книга на Шед е преведена на 9 езика. Сред нестандартните му хрумки са още собствена валута с името „Его”, първата в света бизнес скречкарта, първата в света надуваема скоростна камера; собствена бира, наречена „Отговорност” и приложение за запознанства „Шиндер”.

Снимка: btvnovinite.bg

И прави всичко това, за да се забавлява. Според него парите никога не са били основен двигател в изобретенията му. Признава, че има способността да носи радост в живота на хората.

Снимка: btvnovinite.bg

Шед е роден в Уелс, но корените му са в Латвия. Днес е мотивационен лектор, предприемач, иноватор. Има повече от 10 издадени книги, „ЮТуб” канал, както и няколко изобретения.

Снимка: btvnovinite.bg

Бил е телевизионен продуцент, работил е няколко години в „Дисни”. Казва, че дължи парите си на своята креативност, смелост и чувство за хумор. Но не винаги е бил този позитивен енергичен човек, който е днес.

Разказва, че училището е оказало голямо влияние върху него, тъй като е бил аутсайдер и често е получавал етикети.

„Вярвам, че доста често в основата на успеха лежи всъщност някаква травма и понякога нещата се получават с цената на това да бъдеш аутсайдер, какъвто бях аз. Когато бях в училище, усещах, че определено не пасвам на образователната система и вървях срещу нея. След това в университета отново беше така”, обяснява още той.

Снимка: btvnovinite.bg

Шед почти е завършил и новата си книга „Алфа мъжът”, която не е с празни страници и му отнема 10 г. сериозна работа, за да я завърши.

На 18 и 19 октомври той ще гостува в България за технологично събитие във Варна, където в ролята си на мотивационен лектор ще даде съвети за успех и на млади български умове, които искат да бъдат част от света на предприемачеството и иновациите.

Снимка: btvnovinite.bg