Предстои седма Нощ на театрите, която този път ще бъде в 18 града у нас на 16 ноември. За поредна година нейни посланици са актьорите Теодора Духовникова и Дарин Ангелов.

„Вълнуваме се много. Нощта на театрите се развива и става все по-голяма. Миналата година градовете бяха 16, а тази те са вече 18. Хубавото е, че хората ще могат да надникнат зад кулисите не само на Народния театър и Операта в София, а и в театрите в Пловдив, Хасково и Габрово”, разказа в „Тази събота” Дарин Ангелов.

Близо 1000 деца в 10 града ще посетят куклен театър безплатно. Ще има над 160 интересни събития и множество прожекции и изложби.

„Седем е много хубаво число. За тези седем години както изкуството, така и самите ние сме се променили много. Това е и посланието на тазгодишната Нощ на театрите – „Ти променяш играта. Играта променя теб", каза Теодора Духовникова.

Проектът "Нощни персонажи" за първи път в своята история ще влезе в ново измерение и ще има своята добавена реалност напълно безплатно чрез приложението ArtiVive.

На 16 ноември цели пет часа ще имаме Live Cam, в който на живо във „Фейсбук” ще гостуват любими творци и виртуално ще се срещнат с почитателите на театралното изкуство в България и по света.