Благотворителен концерт "Помогни от вкъщи" 2 в подкрепа на Националната благотворителна кампания на БЧК „Заедно срещу COVID-19”  организира bTV. 

Второто издание на концерта ще бъде излъчено на 7 май от 20 ч.

Първото издание и съпътстващата го дарителска кампания в каналите на bTV Media Group в подкрепа на Българската хранителна банка събраха почти 400 хил. лева. 

Кампанията е в помощ за семейства, които остават без работа и препитание. 86-годишната Хрисула в продължение на 50 години е била доброволец към БЧК Несебър, а днес получава помощи от тях.

"Ох, тези женички са злато, злато!", споделя тя. 

Това са трите дами Виолета, Нели и Калина, местните ги наричат три в едно, защото като видиш едната и другите две са наоколо. За дейността си са получили ордени и медали. Наследили са организацията от Руска Япаджиева, която е наречена Българската Майка Тереза от Холандския Червен Кръст. 

"Като посрещнем някой, като го нахраним се успокояваме и вечерта си спиш спокойно, че си нахранил, че си помогнал", казва Недялка.

"Особено сега в тази криза, в която целият свят е попаднал, става още по- трудно. Между хората, на които ние помагаме има и хора с висше образование“, добавя Виолета.

За свое мото са избрали песента: "Ако до всяко добро същество, застане поне още едно".

Наричат ги още "визитната картичка" на БЧК Несебър, те са основният двигател и са пример за младите доброволци.

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към благородните усилия на  БЧК и към човешките страдания, могат да го направят чрез: 

  • Изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори
  • Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС
  • На банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF