Пет дни до втория благотворителен концерт по bTV „Помогни от вкъщи“. Този път средствата ще отидат в помощ на Българския червен кръст.

На 7 май bTV Media Group и партньори ще обединят за пореден път едни от най-обичаните и популярни изпълнители у нас – в една общозначима кауза, в подкрепа на националната кампания на Българския Червен Кръст – „Заедно срещу COVID-19“.

Да дариш от своето време и енергия, за да помагаш на възрастни и хора в нужда. Това прави трета година Игор Кула, българин от украинската част на Бесерабия, който е студент в пловдивския университет. 

Снимка: btvnovinite.bg


„Извършваме им услуги – като пазаруване, покупка на лекарства, носим хранителни пакети от нашите дарения към организацията“, каза младият мъж.

Снимка: btvnovinite.bg


Директор на БЧК-Пловдив Таня Георгиева разказа, че от първия ден на кампанията Игор работи всеки ден. По думите ѝ той е достоен пример за много млади хора, които живеят в България.

Игор и колегите му тръгват по адреси, за да раздадат хранителни продукти. Посещават  и безработния музикант Славчо Чернев, който сам се грижи за детето си:

Игор е научил българския език в семейството си, преди да дойде у нас. Той е от българското село Виноградовка в Украйна.

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към благородните усилия на  БЧК и към човешките страдания, могат да го направят чрез: 

  • Изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори
  • Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС
  • На банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF