Най-ярките моменти от живота на 48-ия парламент и коментара на политиците по темите, които ги разделиха най-яростно.

“Това беше поредният парламент с кратък живот, в който се опитахме да бъдем колкото се може по-конструктивни”, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

“Успяхме да решим някои от въпросите, които вълнуват хората, но не успяхме да направим най-важните стъпки за отваряне на едно много по-хубаво бъдеще за България”, добави Николай Денков от ГЕРБ-СДС.

“Малко като в българската поговорка "Всичката пара е в свирката". Общо взето хората ще запомнят този парламент не с добрите неща, а с невъзможността му да излъчи правителство”, каза Георги Гьоков от БСП.

“Това, което успя, е много недостатъчно и съвсем резонно е недоволството на хората”, каза Ивайло Мирчев от “Демократична България”.

“Нямаше разбирателство, да покаже възможност, че партиите се интересуват от проблемите на българските граждани”, каза лидерът на “Български възходСтефан Янев.

48-то Народно събрание закъса още на първото си заседание.

“Парламентарната група, която има най-много представители, следва да излъчи председател на Народно събрание. Това е политическата логика”, заяви Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

“Няма практика председателят да е от най-голямата група, а да е от мнозинството. Такова мнозинство няма”, добави Кристиян Вигенин от БСП.

“Много ви моля, дайте да гласуваме председател на Народното събрание”, каза Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.

Така изборът на председател се превърна в тридневна мъка.

Целият репортаж - гледайте във видеото.