Ованес Торосян и Милена Ерменкова отбелязват 12 години откакто са заедно. Те са познати на публиката най-вече от филмови ленти като „Каръци”. Той участва още в „Източни пиеси”, „Тилт”, „Аве”. И двамата са част от театър „Реплика”, където създават авторски спектакли.

А любовта към театъра не е единствената, която споделят. Признават, че датата 6 октомври е ключова за тях. Именно на този ден преди 12 години се случва първата целувка. До днес посещават специалното място, като на едно камъче са изписали инициалите си.

Ованес обяснява, че първоначално се е чудел дали да бъде сериозен във връзката. Накрая решава, че ще бъде отдаден и все още се опитва да си спази обещанието. Така започва връзката им преди 12 години, но първата им среща е малко по-рано в НАТФИЗ.

Двойката заживява заедно един месец, след като започват да се срещат. Споделят, че са прекарвали цялото време заедно, като дори са говорили по телефона между 5 и 6 часа. След като осъзнават, че не могат да бъдат разделени, решават да споделят общ дом.

Снимка: btvnovinite.bg

Решават да бъдат млади родители на две дъщери – Йоана на 7 и Мона на две години, защото искат да бъдат млади баба и дядо.

 „А и защото, когато човек е по-млад, по-лесно успява да се справи с изпитанията по отглеждане на малки деца”, допълват те.

Напоследък започват все по-често да мислят за сватба. Според тях да кажеш заветното „Да!” е печат пред децата. Освен това и дъщерите им искат да ги видят младоженци.

За всяка двойка е важно да има общи ценности и разбирания, но понякога различията помежду ни правят връзката още по-силна. А най-хубавото е, когато си сигурен, че си намерил сродната си душа.

Ованес и Милена заявяват, че досега за тези 12 години връзката им никога не е била скучна. Той признава, че винаги му е интересно с нея, но все още не може да я разгадае.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен любовта, и професията ги събира. Вече имат няколко спектакъла, на които той е режисьор, а тя участва като актриса. 

Днес в Пловдив е и премиерата на първия авторски моноспектакъл на Милена, който е посветен на поетесата Данила Стоянова. През октомври и Ованес го очакват 3 премиери като режисьор и актьор. Тежък график, в който ролята на родител е една от многото.