Чувствам се като човек, на който му се е наложило да скочи от кола в движение, която лети с 200 км в час - така актрисата Силвия Лулчева обясни как се чувства по време на социалната изолация зарави коронавируса.

"Телефонът ми показваше, че съм минавала завидно много километри на ден, а сега съм на пантофи парти", каза тя и отбеляза, че е имала нужда от почивка, но тя е дошла внезапно.

"Нашето изкуство е колективно, ние сме в повече от опасна близост един до друг. Това, че няма разболели се актьори сред колегите ме кара да мисля, че или сме любимите деца на Господ и той много държи да ни опази здрави, или имаме някакъв уникален имунитет", каза Силвия Лулчева.

Друга известна актриса - Биляна Петринска, сподели, че се радва на миговете, които прекарва със сина си. "Нещата са много сериозни и всички трябва да обединим усилията си около това да спазваме правилата", призова тя.

"Професионално всеки си мисли какво губи, защото това е тренинг – актьорите трябва да тренират психофизиката си, тялото си и всичко, което работи за сценичното присъствие. Сега обаче нещата са сериозни това е сериозно изпитание за нашата разединеност, нашата нелюбов и егоизъм", отбеляза актрисата.