Май е месецът на абитуриентите. Актьорите Силвия Лулчева, Лилия Маравиля и Деян Донков разказаха няколко истории от баловете си.

"Като ученичка връхлетяхме последно на сутринта след бала. Както подобава го изкарахме на градинка, на пейка. На сутринта с първия учебен час, със същите рокли, с които бяхме през нощта, влязохме в часовете на по-малките, отворихме дневника, за да им пишем шестици наред“, разказа Силвия Лулчева.

Снимка: btvnovinite.bg

"Дни преди бала бяхме забравили да се приберем вкъщи заедно с една приятелка. Прибрах се към вкъщи абсолютно, нямайки рокля за деня, но същата тази приятелка беше така добра да каже: "Ела, мини през нас, майка ми има една рокля, която не я е обличала. Ще ти дам пликчето". Взех пликчето, видях само, че е модното за сезона черно ламе, все пак говорим за диско 88. Шокиращото беше, че понеже училището ни взимаха рейсове "Икарус", които трябваше да ни закарат до ресторанта, в който ще празнуваме. И ние се качвахме на тези рейсове. За ужас на майката на моята приятелка тя видя роклята си да се качва на рейса“, разказва още Силвия Лулчева.

Снимка: btvnovinite.bg

Актрисата Лилия Маравиля е завършила френската гимназия във Варна, а Деян Донков – Техникума по конструиране и моделиране на облеклото в родния си град Видин.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз си спомням, че бях с една розова рокля, защото бяха на мода искрящи цветове. Розова коприна на черни точки. И ми ушиха една ризка с буфан ръкави. Ушиха ми една рокличка тип балон, но от много фина материя, която практично я бях направила така, че да си я пусна после и да си я нося дълга. Един приятел на брат ми беше ходил до Германия и майка ми му поръча да ми донесе обувки. Харесват ми, не харесват ми - нямам други и с тях бях“, разказва Лилия Маравиля.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз започнах много преди моя бал да ходя по балове, защото изпращах по-големите си приятели. Почти винаги завършвахме с къпане в Дунава по това време“, спомня си Деян Донков.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ние имахме мечти. Това беше най-важното - че ние имахме мечти, защото възможностите бяха много малко. Сега не е така. Светът е едно голямо село и аз много се радвам, че е така, защото младите хора могат да сбъдват пожеланията си“, казва Лилия Маравиля.

„Тези, които няма да облекат бална рокля тази година, а много искат да се видят като красиви принцеси. Точно толкова гневна е и моята дъщеря, която се счита за лично обидена, че цялата тази пандемия е измислена специално, за да се мъчи точно тя. Едно мога само да ги помоля - поемете куража да бъдете различни, имайте смелостта да бъдете други. Знам едно - животът се гради на компенсации. Ще получат друго, което никой няма да има, а само те“, призова Силвия Лулчева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!