Броени дни преди едни от най-светлите християнски празници, bTV Media Group и партньори отново обединяват усилия – този път в подкрепа на Българската хранителна банка. Под надслов #ПомогниОтВкъщи, на 8 април от 20.00 ч. bTV ще излъчи двучасов благотворителен концерт, даренията от който ще подпомогнат най-уязвимите и засегнати от извънредното положение в страната възрастни хора и деца.

Водещи и продуценти на концерта са Иван Христов и Андрей Арнаудов. Двамата разкриха подробности за инициативата в „Тази неделя“.

Мария Силвестър също ще бъде водещ на концерта, напомниха двамата продуценти.

Концертът ще бъде излъчван на живо и по bTV Радио и радио N-Joy и платформите btvplus.bg и URBО.

„Много български звезди ще се включат безвъзмездно в този двучасов концерт, с който ще се опитаме да помогнем на най-нуждаещите се, които сега имат нужда до тях да стигне храна. Такива социални групи, които в сегашното време, изпитват много по-голямо затруднение. Средствата ще отидат в Българска хранителна банка и оттам ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се. Ще има много различни начини, по които зрителите на концерта ще могат да дарят средства", казва Андрей.

Снимка: btvnovinite.bg

Сред изпълнителите, които ще вземат участие на концерта са Графа и Михаела Филева, Мария Илиева, Дони, Тони Димитрова, Люси Дяковска, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Васко Василев, Любо Киров, Криско, Виктория, Ния, Прея и Преслава.

Най-лесният и разпознаваем начин да се помогна на каузата е да се изпрати есемес на стойност 1 лв. с текст DMS HRANA на кратък номер 17777.

„На сайта на Българска хранителна банка има една специална директория с начините, по които човек може да направи дарение – чрез кредитна карта и банкова сметка, и всякакви модерни начини“, каза Иван.

„Тази кауза ни спечели, защото ние винаги сме се опивали да мислим напред. Смятаме, че хранителна банка ще бъде изключително необходима след няколко седмици, когато хората усетят икономическия ефект на кризата, в която се намираме“, разкри Иван.

Снимка: btvnovinite.bg

„Важно е зрителите и генерал Мутафчийски да знаят, че сме създали стройна организация кой да бъде в студиото и кой да бъде на запис. Огромната част от изпълнителите ще пеят от домовете си, това е много важно да се отбележи. Само 5-6 души ще дойдат на живо, ще бъдат само по един и ще ги редуваме през 3-4 изпълнители на видео. Другият начин, по-който сме регулирали хората е по рисковата група. Например хора като Дони ще си пеят от къщи“, пошегува се Иван.

„Искаме зрителите да се почувстват добре и за тези 2 часа да забравят за малко за грижите“, каза Андрей.

  • 457 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 126 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 153 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 313 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 332 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 359 нови случая на COVID-19 у нас
  • Трайно намаление на пациентите с COVID-19 в болниците
  • При 0,092% от всички поставени дози ваксини срещу COVID-19 се съобщава за нежелани реакции
  • 624 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • 435 са новите случаи на COVID-19 у нас

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!