На националния празник 3 март започва предизборната кампания за вота на 2 април. До края на февруари партиите трябва да представят листите си.

Официално ГЕРБ-СДС обявиха водачите си, а от вчера започнаха да ги регистрират по места. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов традиционно оглавява две листи – тази в 25 МИР в София, и в Пловдив-град.

Бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов става водач на листата в Пловдив-област. По две листи оглавяват бившият председател на парламентарната група Десислава Атанасова – в Русе и в Разград, както и Красимир Вълчев – в Шумен и Стара Загора. Зам.-председателите на партията – Томислав  Дончев и Даниел Митов, застават начело съответно в Габрово и Варна.

Без напрежение минава реденето на листите в новото обединение – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, казват от коалицията. Въпреки това Александър Дунчев от ПП влезе в словестни престрелки с бившите си колеги.

В листите за новия парламент е и бившият говорител на правителството Лена Бориславова, но няма да има водаческо място, обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

В БСП пък ще има хора, които за първи път ще са водачи. Във Велико Търново е имало и напрежение.

И „Възраждане“ започна регистрацията на листите си. Това направиха кандидат-депутати в Пазарджик.

Вторник – 28 февруари, е последният ден за регистрация на листите в Централната избирателна комисия.

Гледайте във видеото коментара на политолога Георги Харизанов!