Нямаше никакво напрежение при редене на листите за предстоящия вот. 6 партии сме в коалицията, успяхме да постигнем обединението, на което всички се надяваме. Това коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Миналата седмица Александър Дунчев, който беше народен представител от „Продължаваме промяната“ в последните два парламента, изрази несъгласие с начина на редене на листите. Той упрекна ПП, че влизат в съглашателство с ГЕРБ по места.

Петков категорично отрече това да е вярно и даже обясни, че е предложил мястото си в София на Дунчев, но той е отказал.

„Листите бяха наредени по начина, по който вярвахме, че е най-добре. Това, което казах наведнъж - никой не е над каузата. Няма значение дали си на първо място, или на второ място. Важното е съединението наистина да се случи, за да може да имам обединен фронт. Аз лично се радвам, че дори в нашия разговор аз му предложих моето място в София, за да покаже колко няма значение на кое място си в листите, ако заедно а имаме една обща кауза“, добави съпредседателят на ПП.

Той обяви и че в листите ще е и Лена Бориславова.

Петков коментира и паметника на съветската армия, чиито плочи бяха счупени.

По думите му трябва да се направи истински дебата за историята ни и в някакъв момент той монументът да се премести. Той е против разрушаването му, но да е позициониран правилно спрямо истинската ни история.