bTV стартира втория си национален детски конкурс за рисунка на тема "Добрият пример".

Дърветата са белите дробове на Земята, но в момента броят им намалява. Именно с тази кауза се е заел Никола Рахнев, който вече осма поредна година заедно с доброволци засажда дървета из цялата страна.

„Тази есен ни предстои да достигнем 1 000 000 дървета. Ще подарим над 100 000 медоносни дървета в подкрепа на пчелите и пчеларите, няколко десетки хиляди ще дарим на общини в цялата страна. Ще стартираме една много интересна кампания – „Зелени стотинки“ се казва, с която хората ще могат да събират стотинки, а ние да ги превръщаме в дървета. Изобщо всичко, свързано с добрия пример и добрите каузи“, разказа Никола Рахнев, създател на gorata.bg.

Според него се изисква много малко, за да направим природата около нас едно наистина приятно място.

„Ние заедно можем да променим цялото общество, вдъхновявайки го и показвайки какво е възможно. Ако ние със Зеленко днес провокираме само едно дете да засади дърво или да помоли родителите да направят това нещо, си е струвало, а ние го правим със стотици, хиляди деца и хора и вярвам, че заедно ще изградим един по-добър свят“, казва Никола.

Всички малки художници до 13-годишна възраст могат да изпращат рисунките си за участие в конкурса на dobriatprimer@btv.bg до 7 ноември.

А третата част от комикса на Станислава Цалова, която има за цел да вдъхнови децата да се включат в засаждането на нови дървета, вече е достъпна на сайта на "Добрият пример".

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!