Не смятам, че думите на президента Румен Радев ще попречат на управлението. Винаги е добре институциите да говорят помежду си, но не може да се върви срещу неговата воля. Топката не е в нашето поле.

Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова по повод по-ранното изявление на държавния глава, че сваля доверието си от правителството заради редица кризи в отделни сектори.

„Българската конституция много ясно е определила кой дава и кой снема доверието от правителството – това са българските граждани. Всички процеси по отношение на доверието преминават през избори. Това, което президентът заяви, мога да го определя като евтин пиар“, изтъкна тя.

За „Лице в лице“ Петкова уточни, че управляващите винаги са подавали ръка и са давали своята експертиза, когато е била поискана.

По думите ѝ засегнатите от президента теми, като водната криза и вноса на боклук, са теми, по които правителството работи сериозно. Тя заяви, че са  предприети конкретни действия от страна на компетентни органи.

Петкова подчерта, че водопреносната мрежа на Перник не е променяна от 70 години.

„Министърът на икономиката Емил Караниколов е неотлъчно до кмета на Перник Станислав Владимиров. На прага сме да решим проблем, който не е решаван от много време, коментира тя“.

Министър Петкова коментира и важни теми в областта на енергетиката и предстоящите преговори за цената на газта.

Вижте цялото ѝ участие тук.