Снетото от правителството президентско доверие няма никакво значение, тъй като диалогът между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2 така или иначе не е бил особено ефективен. Днешното изказване е атака в опит да се отклони вниманието от проблемите на държавния глава с прокуратурата. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

„Това е пряка намеса в независимостта на властите, точно обратно на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира по такъв начин едно управление от няколко партии, които са спечелили изборите по категоричен начин?“, запита Борисов.

Вижте изказването на премиера едно към едно:

По думите му днес сме чули повторение на новогодишната реч на президента и сме чули думи, изказани от "разединител на нацията". „Той е на настроения, малко“, отбеляза Борисов, като обясни, че само преди няколко дни Радев е похвалил външната политика на правителството, докато сега говори за търговия със суверенитет.

Бойко Борисов обаче подчерта, че не се чувства ощетен от днешното развитие на нещата: „Ние нямаме никъде пресечни точки освен безсмислените КСНС, на които никога нищо не се е решило“.

„Съжалявам, че си е изпуснал нервите, проблемът му не е с правителството, проблемът му е с други независими институции“, коментира министър-председателят, като подчерта, че става дума за прокуратурата, разпространила СРС записи от разследване за евентуално саботиране на проверка на КПКОНПИ, в които се чува и гласът на президента. Според Борисов днешното изказване е „атака“ срещу беззащитен противник, която Радев е избрал, вместо да се изправи срещу държавното обвинение.

„Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент, винаги съм казвал, че няма да се кандидатирам (…) Изкарвам си мандата и ще се занимавам с партията“, категоричен беше Борисов, като обаче заяви по адрес на Радев: „Неговите сътрудници казват, че мисли за партия“.

Борисов беше особено гневен от коментарите на главния секретар на президента Димитър Стоянов в „Тази сутрин“, като използва по негов адрес конструкцията „Келеш такъв!“.

Представителите на медиите, които се наложи дълго да чакат министър-председателя демонстративно да обиколи далеч от тях строящия се водопровод към Перник, пък бяха определени от него като „мисирки“. След като му беше напомнено, че подобно отношение не е твърде възпитано и никой журналист не го е наричал, например, "петел", Бойко Борисов се извини.