„Бих дала единствено кредит на време на това правителство, кредит на доверие – не, особено на хора, които са злоупотребявали и с моето и с доверието на други. Имах критики и претенции към персоналния състав на този кабинет, например към финансовия министър Асен Василев и моите критики продължават“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„За мен беше голям и личен компромис. Бях от хората, които сериозно се съпротивляваха дори и когато Борисов каза, че е най-добре коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, точно защото имах твърде много критики. Това беше единствената възможност и този компромис трябваше да бъде направен, допълни Атанасова.

Според нея коалиция между ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН не е по-добрата.

„Щеше да бъде далеч по-нестабилно, ако не получехме подкрепата на ПП-ДБ“, коментира Десислава Атанасова.

По думите ѝ към този момент правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС все още няма изработена управленска програма.

Тя коментира и темата с поисканите имунитети от прокуратурата на народни представители.

„Имунитетът на Кирил Петков - изведнъж в прокуратурата получиха просветление, че  е нарушил конституцията. Когато твърдяхме, че нарушител става министър или министър-председател, прокуратурата не обърна внимание, а президентът беше заявил, че ако им други министри като Кирил и Асен България ще е рай“, каза още Десислава Атанасова.

По думите ѝ е нелогично след две години прокуратурата „да върши действия, които е пропуснала“ и се превръща в „политическа бухалка“.