За нас не стои въпросът кого бихме подкрепили на втория тур на местните избори в София, ние ще сме на балотаж с една от двете (Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ или Мая Манолова, подкрепен от БСП независим кандидат). Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин” арх. Борислав Игнатов, кандидат на „Демократична България” за кмет на София.

Той уточни, че неговата политическа формация няма как да подкрепи нито Фандъкова, нито Манолова, защото и двете не споделят техните ценности.

Според Игнатов основният проблем на София е корупцията във всички ѝ прояви – от дребните услуги до обществените поръчки. Той ще се бори с корупцията чрез дигитализация и електронно управление.

От първия ден ще направим пълна ревизия и на собствеността на общината, и на всички регламенти, заяви кандидат-кметът.

По думите му в момента с огромни средства от Европа в София се постига прекалено малко и прекалено бавно. Игнатов даде пример с обещанието с парите от синята и зелената зона да се изграждат паркинги в града: „След 10 години пускат първия паркинг в експлоатация, обещават още 18, сега 180 години ли ще са им нужни”.

Проблемът с липсващите места в детските ясли в София той обещава да реши като в новите сгради във всеки район общината изкупува партерни помещения и там изгражда ясли. Допълнително ще има и ваучери от 350 лв. за семействата, за които няма места в общинските ясли и градини.

Архитектът даде заявка да остане в политиката, дори да загуби битката за София.

Той обяви също, че заедно с приятелката му са предприели юридически действия срещу публикуването на нейни компрометиращи снимки.

„Очакваме удостоверение от прокуратурата във Варна, малко се забави. За нея е много тежко, за втори път я изнудват. Ще направя всичко, за да си понесат отговорността. През годините са се научили, че минава номерът”, коментира кандидат-кметът на „Демократична България”.

Вижте цялото интервю във видеото! 

Гледайте "Дебатът за София" на 22 октомври от 18:00 по bTV, в който са поканени да участват първите пет кандидати според социологическо проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на телевизията: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.