От 27 септември официално стартира кампанията за местните избори. Един от основните претенденти за кмет на София е кандидатът на „Демократична България” – архитект Борислав Игнатов.

В предаването „Лице в лице” той обясни, че в кампанията си залага изключително много на директната връзка с хората по райони, във всеки един квартал.

„Ще въведем ясни правила, безкомпромисен контрол и ще постигаме бързи резултати. Наблягам на последното, тъй като това е основното, което куца в момента. През последните години в София се правят неща, но те са изключително бавни”, заяви Игнатов.

Той се ангажира да реши проблема с детските ясли за една година по иновативен начин.

„Във всички нови сгради, които се въвеждат в експлоатация в София, а те са стотици на година, да се предвиждат помещения на партерите, които да се придобиват от Столична община и там да има детски ясли по райони”, обясни Борислав Игнатов.

По думите му неговият най-голям коз е екипът, който стои зад него.

„Всички наши кандидати за общински съветници са изключително подготвени хора. Петима от първите 20 са много високо ниво IT специалисти. Благодарение на тях ще въведем основният инструмент, с който ще постигнем прозрачност, отчетност и връзка с гражданите, а именно дигитализация на работата на общината”, каза още кандидатът на „Демократична България”.

„В продължение на 11 години в София са трупани дългове. Излиза, че общината, управлявана от ГЕРБ, която се смята за дясна партия, е управлявана по един социалистически начин. А именно да се трупат дългове и да се обещават неща, които са неизпълними”, заяви Игнатов.

По думите му добрата практика е заемът никога да не надвишава 80% от приходите на дадена община. Той допълни, че тревожното е, че най-вероятно ще има повишаване на лихвите в бъдеще.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!