От 2018 г. Робърт де Ниро и съпругата му Грейс Хайтауър са разделени. Като големият холивудски актьор е поел ангажимент да ѝ плаща издръжка от 100 000 долара годишно. Тази година обаче Грейс Хайтауър ще получи само 50 000 долара, тъй като бизнесът и актьорската кариера на Де Ниро пострадаха заради пандемията от COVID-19.

Грейс Хайтауър, която беше омъжена за големия актьор в продължение на 20 години, смята, че той използва ситуацията около пандемията, за да се измъкне от задължението си. По тази причина тя е завела съдебно дело срещу него.

Снимка: Getty Images

Адвокатите на Робърт де Ниро не намират никакво основание съпругата му да го съди, тъй като в споразумението при раздялата им ясно е посочено, че той ще ѝ плаща 100 000 долара годишно само докато има годишни доходи от над 15 милиона долара.

Миналата година Де Ниро постигна голям успех с участието си във филма на Мартин Скорсезе “Ирландецът”. Той обаче е получил по-голямата част от парите за филма и тази година се очаква да вземе едва 2 милиона от ролята си. Същевременно той, като много други актьори, остана без работа по време на пандемията, която затвори Холивуд.

Снимка: Getty Images

Актьорството не е единственият източник на доходи за Робърт де Ниро. Той е собственик на много успешна верига ресторанти, които осигуряват голяма част от богатството му. Вирусът обаче затвори и заведенията, което се оказа много тежък удар срещу актьора и адвокатите му очакват, че тази година той едва ли ще може да изкара повече от 8 милиона долара.

На сайта LadyZone.bg може да намерите oще любопитна информация за Робърт де Ниро: