Редица знаменитости, обичани от поколения зрители по целия свят, се включиха в кампанията срещу разпространението на COVID-19.

Любимци на публиката, сред които Бен Стилър, Дани Де Вито и Робърт Де Нито записаха видеа с призив към нюйоркчани да не излизат от домовете си.

Клиповете бяха качени в „Инстаграм“ профила на губернатора на щата Ню Йорк – Андрю Куомо, и са част от кампанията за спиране на вируса.

Бен Стилър например призовава хората да се възползват от ситуацията и да се отдадат на занимания, за които досега не са намирали време. Актьорът дава пример със себе си, като споделя на шега, че ще започне да изучава дърворезба, тъй като винаги му се е искало да го направи.

Дани Де Вито пък умолява хората да си останат вкъщи, за да не заразят възрастните хора, в това число и него самия.

Най-колоритното послание обаче идва от Робърт Де Ниро, който използва култова фраза от комедията „Запознай се с нашите“.

„Всички трябва да останем вкъщи. Трябва да спрем разпространението на този вирус и можем да го направим само, ако действаме заедно. Не само, за да защитим себе си, но и останалите, както и всички възрастни хора, които обичаме. Моля ви. Наблюдавам ви!“, каза легендарният актьор.