Докато човечеството преследва целта да колонизира необятния Космос, водещ еволюционен биолог на име Скот Соломон разкри как биха изглеждали хората, родени в Космоса, пише “Бизнес инсайдър”.

Едно от най-големите предизвикателства е размножаването на човешкия вид в нулева или гравитация различна от земната. Макар НАСА да отричат астронавтите да са правили сексуални научни експерименти, това не е невъзможно да се случи съвсем скоро.

Според Соломон хората, които се родят в Космоса ще изглежда съвсем различно от тези на Земята, дори и генетично.

“След време човешките колонизатори ще се превърнат в съвсем различен биологичен вид”.

Всички сме виждали изображения от научната фантастика, в които извънземните са с огромни глави. Според Соломон човешките колонизатори биха изглеждали именно така след време.

“Тъй като дългото време в нулева или по-ниска гравитация намалява плътността на костите, това създава риск тазовите кости на жената да не издържат на натиска при естествено раждане. По този начин цезаровото сечение ще се превърне в нормата за космическите колонизатори”, коментира биологът.

По думите му постепенно човешкият вид ще претърпи еволюционни изменения и главите ни ще станат по-големи, тъй като вече не са ограничени в преминаване през тазовите кости.

Цветът на кожата ни също ще бъде съвсем различен от тези, които познаваме в момента. Тъй като в Космоса телата ни са изложени на много по-голямо количество вредни лъчи е възможно пигментацията на кожата ни да бъде друг.