Резултати от изборите в Европейския съюз, морбили и Чернобил – това са трите водещи търсения на българите в „Гугъл“ през 2019 г. Компанията публикува годишния си доклад какво е въвеждано най-много в търсачката им.

В графа характерни търсения са изброени петте водещи комбинации, които сме проверявали най-често. Първите места са за резултатите от изборите в ЕС, повече информация за болестта морбили, както и информация за Чернобил – дали за историческата ядрена авария или за сериала на НВО, не става ясно.

На четвърта и пета позиция са „Африканска чума“ и „Брекзит“.

Останалите търсения „Гугъл“ подрежда в различни категории.

В графа „Филми“ българите са се интересували най-вече от българската лента „Доза Щастие“ – филм по биографията на нашата колега Весела Тотева. След него се нареждат „Аквамен“, „Жокера“, „Отмъстителите: Краят“ и „След“.

Списъкът с най-търсените личности също е много интересен. На първо място българите са се погрижили за духовната си информираност и са търсили най-много информация за главата на католическата църква Папа Франциск. Той е плътно следван от… Цветан Цветанов и Джени Суши на втора и трета позиция. На четвърто и пето място за Александра Сърчаджиева и актьорът, който развря българския трибагреник на наградите „Оскар“ - Димитър Маринов.

Във видеото можете да видите какви са най-популярните търсения в световен мащаб:

Ето и списък с категориите.

Характерни търсения:

1. Резултати от изборите в ЕС

2. Морбили

3. Чернобил

4. Африканска чума

5. Брекзит

Филми:

1. „Доза Щастие“

2. „Аквамен“

3. „Жокера“

4. „Отмъстителите: Краят“

5. „След“

Изпълнители:

1. Стефан Илчев

2. Кристина Димитрова

3. Мила Роберт

4. Папи Ханс

5. Нели Рангелова

Спортни събития:

1. България – Англия

2. „Левски“ – ЦСКА

3. US Open 2019

4. Ливърпул – Барселона

5. „Левски“ – „Лудогорец“

Личности:

1. Папа Франциск

2. Цветан Цветанов

3. Джени Суши

4. Александра Сърчаджиева

5. Димитър Маринов

И още нещо любопитно. „Те“ е дума на годината в Щатите според авторите на речника Merriam-Webster. Тя описва хората, които не се идентифицират като мъж или жена. Повече научете от сайта Ladyzone.bg