Остават 10 дни до големия концерт на световноизвестния тенор Андреа Бочели на Националния стадион „Васил Левски“ в София. Един от най-обичаните изпълнители на класическа музика ще отпразнува 30 години кариера.

На 14 септември ще видим Бочели и някои от най-изявените артисти на световната сцена, които ще го придружат.

Сред тях е прочутият италиански флейтист Андреа Гриминели, който е известен с изключителни изпълнения и редица международни турнета.

Гриминели е свирил над 200 съвместни концерта с Лучано Павароти, който го кани да участва в концерт на Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк, и така стартира кариерата му през 1984 г.

През 1989 г. Гримнели печели „Грами“, а на 14 септември ще добави своя музикален почерк към вечерта с изпълнения на класически и съвременни композиции.

На сцената ще излезе и младият, но вече много успешен, италиански балетист Франческо Коста, чиято кариера включва участия в Държавния балет на Виена, както и в различни престижни гала събития по света.

Коста ще внесе елегантност и грация с балетни изпълнения, които ще допълнят музикалния спектакъл на Бочели.

 

Сред гостите ще бъде и Елиза Гаиото, италианската певица и композиторка, добре позната на международната Urban/Поп сцена. Тя е единствената италианска изпълнителка, която е в топ 10 на най-въздействащите Blind Auditions на „Гласът (на света)“ с повече от 45 милиона гледания в YouTube.

На диригентския пулт ще застане и прочутият маестро Марчело Рота, който е известен с впечатляващата си кариера като диригент на някои от най-престижните оркестри в Европа и света.

Репертоарът му включва над 40 опери с акцент върху творби на Росини, Белини, Доницети, Верди и Пучини, и е работил с известни солисти като Пласидо Доминго и Андреа Бочели, с когото работи непрекъснато в последните 25 години.

Също така на сцената ще видим и Кристина Пазару - високо оцененото румънско сопрано. Пазару е изнасяла представления в престижни оперни театри, концертни зали и фестивали по целия свят, а наскоро тя започва да композира, съчетавайки лирично пеене с електронни поп ритми в свой новаторски проект.

Под звездите на стадион „Васил Левски“ Кристина Пазару ще допълни вечерта със специални изпълнения, които обещават да оставят незабравим спомен.