Най-големият европейски музикален фестивал Sziget обяви още един от хедлайнерите за 20-ото си юбилейно издание, а именно любимата на Америка рок банда The Killers. Те ще закрият фестивалната седмица (6 - 13 август) на о-в Обудай, Унгария, където традиционно се провежда събитието.

The Killers са сравнително млада група, но имат вече 3 албума зад гърба си и 15 млн. продадени копия в целия свят. Дебютният им албум "Hot Fuss" ги изстрелва директно в челните позиции на всички музикални класации и става 6 пъти платинен.

Новият им албум се очаква да излезе в края на тази година, но само присъстващите на Sziget ще имат възможност първи да чуят някое от най-новите парчета на групата. The Killers без съмнение са едни от най-забележителните музиканти в съвременната музика. Самият президент на Америка, Барак Обама, ги кани да свирят в Белия Дом.

Освен допълнението към главната сцена на Sziget, електронната също ще бъде обогатена с нови изпълнители. Зад пулта ще застане златното момче от Израел Borgore, италианецът Crookers, drum’n’bass и електро-хаус диджея Dirtyphonics и гениалният DJ Fresh.

High Contrast

 Естествено това не е всичко, защото на тази сцена ще се изяви и хип-хоп формацията Dope D.O.D. Ще видим и прогресив drum’n’bass диджея High Contrast. Програмата ще бъде допълнена с един от най-добрите MC-та в жанра - MC Dynamite. Денс музиката от 80-те ще бъде представена от Azari & Ill и елeктро дуото Modeselektor.

Lamb

 Когато става въпрос за закачлива, изпълнена с много енергия музика, без съмнение Sziget се спира на норвежците Kakkmaddafakka. Анди Барлоу и неустоимият глас на Lou Rhodes, които образуват дуото Lamb ще се появят на фестивала с целия си блясък.

Модерната реге музика ще бъде представена от The Black Seeds. Wild Beasts също се приготвят за фестивала със своето леко фолк-рок звучене. Скандинавката метъл сцена ще бъде представена от дет метъл групата Amon Amarth.

Flux Pavilion и Saint Etienne ще попълнят Парти сцената на Sziget. Списъкът с новите имена, които ще бъдат представени на фестивала също е обновен с пънк бандата Anti-Flag и формацията Gocoo.