София се стяга за нов музикален фестивал! Първото издание на София Фюжън Фест ще се разгърне на 23 и 24 октомври в двете зали на столичния клуб “Mixtape 5”.

Дневната програма на фестивала (B-Side) включва изложение на ръчно изработени музикални инструменти от български автори и музикален базар. На сцената на голямата зала и в двете фестивални вечери пък ще излязат по седем популярни български фюжън групи.

Преди същинската октомврийска част обаче се задава подгряващо 2-дневно събитие. София Фюжън пре-Фест ще събере почитателите на етно фюжън музиката на 25 и 26 септември. Локацията е малката зала на "Mixtape 5", а участниците са следните:

25 септември:

Чаушеви трио откриват фюжън вечерта. Величка Чаушева-вокал, Вели Чаушев - китара и тамбура, и Любомир Ангелов - пиано. Специален гост-солист на триото ще е Диана Чаушева.

Хор Кипри ще озвучат пространството в „Mixtape 5“ с акапелни фолкорни изпълнения. Ансамбълът се състои от десет народни певици, които интерпретират с авторски разработки фолклорното ни творчество, облечени в традиционни за него носии.

Тъпани и Гайди ще закрият вечерта. Групата съчетава традиционния родопски звук на каба гайда с австралийско диджериду и перуански кахон. Всичко това плюс прекрасния глас на Валентина Добрева пренася публиката от девет планини в десета.

26 септември:

Brincandeira/Capoeira са в началото на втората вечер на пре-Феста и ще изпълнят батукада (бразилска перкусионна музика) с традиционни бразилски инструменти. Brincandeira са самба карнавал, предаващ атмосферата на Рио де Жанейро. Тези огнени ритми, разбира се, не могат да минат без танци: освен че свирят, музикантите танцуват и капоейра.

So5 ще продължат пътуването по течението на бразилските ритми. Вечерта ще е изпълнена с огнената страст, защото музиката им едновременно напомня за емоциите от едно запомнящо се Световно първенство по футбол и за един незабравим и шарен карнавал.

Echoo - Balkan Samba ще представят авторска музика в стиловете боса нова, етно джаз, фюжън и бийт бокс. Групата акцентира на екзотичното акустично звучене и импровизацията, като начин на съчетаване на различни музикални традиции и звуци.

Билетите за пре-Феста са ограничени до 200 бр. и могат да бъдат закупени от ticketlogic.bg
10 лв. - еднодневен билет /предварителна продажба
15 лв. - еднодневен билет на място

20 лв. - двудневен билет/ предварителна продажба
25 лв. - двудневен билет на място (25.09)