На австралийската актриса Кейт Бланшет й се наложило да изпие доста вино, за да влезе в ролята си на домакиня от елита на Ню Йорк в най-новата лента на Уди Алън "Син жасмин".

Бланшет наблягала предимно на розето, за да пресъздаде образа на съпруга, която губи богатство и статус, след като нейният съпруг /Алек Болдуин/ бива осъден за основаване на измамна финансова пирамида.

Кейт внимателно наблюдавала дами, изпаднали в подобно положение, за да се добере до начина им на мислене. Тя подробно проучила антуража на финансовия измамник Бърни Мейдоф.

"Наблюдавах много хора. Пих доста много розе. Накрая трябваше да изиграя анти-героинята на Уди Алън. Разбира се, мислите ми бяха съсредоточени върху скандала Мейдоф, който за кой ли път трябваше да разглеждам под лупа", споделя актрисата.

Нейната отколешна мечта била да играе във филм на Уди Алън, въпреки че се е снимала с едни от най-големите режисьори на нашето време - Мартин Скорсезе и Питър Джаксън. Когато Алън и се обадил по телефона, австралийската актриса била много приятно изненадана. Тя с охота приела написаната от него роля.