Тя е модел, актриса и майка. Освен, че е едно от най-красивите лица на съвременното българско кино, тя е и сред най-известните ни и успешните модели.

Казва, че никога не си е поставяла конкретни цели. Вярва, че всеки има крайна точка, до която трябва да стигне. Може би понякога избира по-дългия и труден път, но знае, че е по-добре да го извърви сама.

Тя е постигнала не малко успехи, но най-големият се казва Борил. Представяме ви Диляна Попова – жената, която има различни роли, но най-любимата й е тази на майката. 

Диляна изпълнява и главната роля в епизод 35 на дигиталната поредица „Жените на България“.

Тя е изключително мила, скромна и естествена. Това е впечатлението, което оставя у нас още при първа среща, а работата с нея е истинско удоволствие.

С нея беше и голямата й любов – Борил, който прояви търпение през целия снимачен процес. Освен това прояви интерес да застане пред камерата ни и да ни каже какво го вълнува, какво обича да прави и за какво мечтае.

Връзката между тях е истинска и силна, въпреки че Диляна има множество ангажименти, заради които често й се налага да се разделят.

Самата тя никога не се е вслушвала в съвети, дори на родителите й и се опитва да дава свобода на Борил, но си дава сметка, че този подход не винаги е правилният, тъй като децата имат нужда от рамки, а свободата на избор може да бъде в тежест за тях.

Вълнува ме всичко онова, което вълнува него. Той се потапя в други светове, които са непознати за мен, но му дават много“, казва Диляна.