Да стартираш бизнес от нулата, при това по време на пандемия, за мнозина може би звучи чиста лудост. Но не и за едно смело момиче на име Диана Цветкова. Тя загърбва успешна кариера в голяма международна корпорация, за да сбъдне мечтата си за свой бизнес.

И така, Диана отваря първия си сватбен бутик в София.

А смелостта на сърцето ѝ в уж най-неподходящия за започване на бизнес период, се възнаграждава от съдбата.

В новия епизод на специалната дигитална поредица на bTV „Жените на България“, Диана Цветкова разказва за житейския си път, за смисъла на това понякога да бъдеш дързък и да си вярваш напук на всичко около теб, което крещи, че си неразумна.

И за магията на мечтите.

Когато Диана е на 18 години тя просто мечтае за големия град и големия университет. Така заминава да учи финанси във Франция.

 

Прекарва две години в Ница, а след това продължава обучението си в Париж. След завършване на университета, решава да се прибере в България. Тук тя започва работа в голяма корпорация, където отговаря за френския пазар.

Седем години по-късно обаче вътрешният глас й подсказва, че е време за промяна. По време на пандемията обикаля сватбени магазини, защото вече е имала честта да е кума. Така в нея се заражда идеята да отвори свой сватбен бутик.

Четири месеца по-късно тя отваря своя бутик.

По този начин в един период на много негативизъм и страхове, какъвто беше периодът на пандемията, Диана Цветкова създава своето уникално пространство за мечти и красиви емоции.

Партнира си с украински дизайнери, тъй като самата тя е наполовин украинка.

„За мен беше голямо откритие, че Украйна е голям производител и износител на булчински рокли. Започнах да работя с украински дизайнери, защото освен красивите рокли, за мен това има и личен смисъл - аз съм половин украинка по майчина линия“, разказва Цветкова.

Роклята е емоция, казва Диана и уточнява, че тя не просто продава рокли, а държи да предоставя изживяване за цял живот на своите клиенти.

Искам да се посветя изцяло на бизнеса си, като развивайки него да развивам и себе си. За целта съм се записала на обучение при американски стилист“, споделя Диана.

Но откъде подобна смелост?

Смелостта си, Диана разказва, че черпи от факта, че не обича да му мисли много, много, когато нещо се зароди в душата ѝ.

„Ако човек започне да мисли за всички неща, които могат да се объркат, няма да постигне нищо. За мен беше много трудно в началото, защото започвах нещо непознато. Но имаше вълнение от научаване на нови неща, а и фактът, че го правя с голямо желание, също помогна“, разкрива тя.

Днес, тази успешна бизнес дама поддържа фигурата си с бягане, йога и пилатес. Обича и да пътешества, да пътува и да разширява мирогледа й.

А своите нови модели, все по-красиви и все по-сбъдващи и най-претенциозните желания на жените, престрашили се да сложат бяла рокля и да минат под олтара, Диана твори и „рисува“ в главата си с цялата смелост на своето сърце.