Полина Карастоянова бе предложена от Патриотичния фронт за председател на Комисията по култура и медии в парламента в четвъртък. Номинацията се наложи след оставката на Слави Бинев, чиято компетентност бе оспорена от различни културни и интелектуални кръгове. Стигна се до протести и бойкоти заради спорното минало на Бинев като бизнесмен и съдържател на заведения.

Новината съобщи Валери Симеонов, като заяви, че решението е взето с пълното съгласие и единомислие, както на Полина Карастоянова, така и на другия съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

„Полина Карастоянова е човек, който има необходимите познания, диалогичност и желание да работи. Комисията по култура беше дадена на Патриотичния фронт. След като е ясно, че трябва да подадем нова кандидатура, вчера заседавахме и се спряхме на г-жа Карастоянова”, допълни Каракачанов.

Карастоянова се оказа единственият избор пред патриотите, като член на комисията, след като Слави Бинев се оттегли "омерзен" от председателското място. В противен случай ПФ щеше да изгуби ръководството на комисията по култура.

Карастоянова, лансирана като експерт по туризма, е член на ръководството на партията на Бинев ГОРД, която е част от коалицията Патриотичен фронт. Така и влезе в парламента на изборите преди няколко месеца.

Биографията й на сайта на ГОРД гласи: „Поли Карастоянова е родена в Пловдив. Завършила е икономика в УНСС и втора магистърска степен по масови комуникации в Нов български университет. През 2006 г. е сред учредителите на Националния борд по туризъм и е избрана за изпълнителен директор на организацията. Омъжена и има двама синове. Член е на IPRA (Международната PR асоциация)”

Има и собствен сайт, чийто слоган е „Съвременната жена има свой собствен свят, посока и цел”.