Три от общо шестте нови случая на диагностицирани с коронавирус за област Стара Загора са пациенти, на които се извършва хемодиализа в Диализен център „Виа Диал“. 

Пациент с потвърдена диагноза на COVID-19 е бил хоспитализиран в Клиника по нефрология на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ - Стара Загора, след като е провеждал хемодиализа в центъра. Извършени са изследвания на персонала и пациентите, имали пряк контакт с него, съобщиха от РЗИ.

Установени са още трима пациенти с положителен резултат за COVID-19. Единият е от Клиника по нефрология и след получаване на резултата е преведен незабавно за лечение в Клиника по инфекциозни болести. Останалите двама са пациенти на Диализния център и са без клиника към момента. 

Областният щаб в Стара Загора реши потвърдените с COVID-19 пациенти, подлежащи на хемодиализа, да се транспортират със специализиран транспорт, а процедурата ще се провежда в обособена за целта зала, при спазване на всички необходими противоепидемични мерки, когато в Центъра няма други пациенти.