Студенти създават първото споделено пространство за учене в България. Така Студентски град, освен за нощни купони, вече става и за учене.

Кристияна и Калина учат и живеят заедно в Студентски град. Момичетата следват молекулярна биология, специалност изискваща концентрация.

"Живеем по 3 момичета в стая и доста често се случва, макар и неволно, да си пречим", споделя Кристияна. 

Снимка: btvnovinite.bg

Мартина и Цветомира вече са минали по този път. И им хрумва идея как да помогнат на колегите си. "Ние правим споделено пространство за учене в Студентски град", обяснява Мартина.

По думите й това ще е модерна библиотека, каквато има на Запад. Тя ще работи 24/7, ще бъде с картов достъп, така че да е удобно за всички студенти във всеки един момент от деня, когато решат, че им се налага да учат – така описва мястото Мартина.

Снимка: btvnovinite.bg

Първите пари за проекта младите предприемачи получават, организирайки концерт. След това печелят и проект от Столична община. Трябва да са готови за началото на учебна година.

"В началото на проекта ни помагаха изключително много социални предприемачи, младежки работници. Нямаме университетска подкрепа, имаме студентска подкрепа – това за нас е по-важно", казва Мартина.

Амбициите са до 3 години в Студентски град да се появи поне още едно подобно споделено пространство.