След като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му ще предложи за гласуване правителство на малцинството, той отказа да посочи името на бъдещата номинация за премиер.

Дали правителството на малцинството ще мине - още също не е ясно. Повечето партии днес не коментираха темата и не разкриха как биха гласували в такава хипотеза.

„Вече съм бил три пъти министър-председател. Четвърти път ще дойде в повече. Подкрепа – от всички отговорни хора, които не искат избори“, посочи Бойко Борисов.

Въпреки че ДПС обявиха, че първият на изборите е в правото си да състави кабинет, те отказаха да коментират идеята.

Коментар обаче дойде от ПП-ДБ. Коалицията ще остане в опозиция и няма намерение да подкрепя кабинет на малцинството на Борисов и ГЕРБ.

„Задача на Бойко Борисов е да намери подкрепа за това, което предлага. След като свали две наши правителства, не виждам с какви очи той ще иска подкрепата ни. Ние не дължим нищо на Борисов. Той дължи на българския народ да състави правителство“, подчерта бившият министър-председател Николай Денков.

Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ обявиха, че днес няма да коментират. От партия „Величие“ се въздържаха от публични изяви, защото медиите отразявали тенденциозно позициите им.

А какво показва парламентарният калкулатор за възможните формули на управление, ако всички 240 народни представители са по местата си и са се регистрирали в деня, в който се гласува предложения кабинет на малцинството от ГЕРБ – вижте във видеото: