Градското ръководство на „България без цензура” – Пловдив подава оставка се казва в отворено писмо, изпратено до медиите от пресцентъра на партията. В него се посочва, че ръководството на партията наблюдава с „отвращение” публичните изяви на 13-тия кандидат в листата на Пловдив-град Анна Баракова, която беше избрана преференциално за народен представител.

„Баракова демонстрира войнстваща некомпетентност за функциите на институциите, българската памет и история и категорично отказва да осъзнае личната си отговорност като депутат в 43-тото Народно събрание. Въпреки многократните ни опити тя категорично отказва да осъществи контакт с наши представители, изтъквайки неверни причини, като „заплахи”, „натиск” и „страх”, за които няма абсолютно никакви факти и доказателства”, се казва още в писмото.

Ръководството на партията посочва, че вмомента България има нужда от отговорни политици, които са готови на лична саможертва в името на бедстващия ни народ, а не от фриволни, лекомислени и случайно попаднали във властта госпожици.

„За съжаление не виждаме как нейната функция на независим народен представител ще покрие изискванията за висок морал, единомислие за по-добро бъдеще и трезва преценка на сериозните проблеми в обществото”, пишат още от градското ръководство на партията в Пловдив.

„Г-ца Баракова беше включена в листата на ББЦ – Пловдив заради позицията й на председател на „Евромайки” в район „Източен” в Пловдив, където бе посочена от бившия председател на организацията Калина Крумова”, обяснява се в писмото.

„Осъзнаваме личната си вина и пред г-н Бареков за това, че на негово място в парламента изпращаме изключително неподходящ човек. Разграничаваме се от действията на г-ца Баракова и я призоваваме да не посрамва повече пловдивчани с неадекватните си действия и да се оттегли като народен представител”, пишат още представителите на „България без цензура”.

„Ние извлякохме нашите поуки от грешката си и печалният ни опит ще бъде като обица на ухото в бъдещите действия на младата ни партия”, заключва отвореното писмо на ръководството на ББЦ в Пловдив,подписано от Дяко Дяков, Юри Величков, ген. Димитър Цветков, Нъшан Деркалестанян, Атанас Панчов и Васил Кльонков.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация