В името на какви идеи ГЕРБ иска тези 121 депутати? Що за позиция е това – ако нямаме 121 депутати, не ни търсете. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред „Фокус”. Попитан защо той не оглавява някоя от листите, той заяви, че не приляга на един държавен глава да заема такива постове, но увери, че ще участва активно в политиката и ще даде всичко от себе си, за да се случат радикалните промени в икономиката и социалната сфера. „Няма да се ангажирам с конкретни постове”, зарече се Първанов.

На въпрос за отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок, Първанов коментира, че що се отнася до „спектакълът, който върви – ГЕРБ и РБ, целта е реформаторите да разсеят образа, който се създаде, на пето колело на бъдещо управление”, заяви той.

„АБВ е единствената формация, която е обявила проекта на своята предизборна платформа”, допълни Първанов. „Никой досега не е заявил досега политика по отношение на доходите, в това число въвеждане на минимално заплащане на труда по 4 лв. на час. Всичко това при нас е комплекс от идеи. Предложенията са оформени от една система, защото виждам как Бойко Борисов на час по лъжичка подхвърля по една идея – закриване на малките общини, ново административно-териториално устройство. При нас има идеи за такава промяна, но са разгърнати като цялостна визия”, каза още Георги Първанов.

Георги Първанов представи водачите на листите в многомандатните избирателни райони за предстоящите избори на АБВ. За Николина Чакърдъкова, Първанов заяви, че тя ще води листата в благоевградски регион. „За мен тя е символ на съвременния български патриотизъм”, посочи той.

За Кирил Цочев, който ще води листата на АБВ в Ловеч, Първанов обясни, че той е бивш министър, вицепремиер: „Човек, изкушен в проблемите на управлението на икономиката, енергетиката, международен консултант в сферата на финансите. Той беше ръководител на една голяма експертна група при подготовката на енергийна стратегия”. Пламен Тонов – водач на листата в Разград, Първанов определи като мениджър, човек, който наистина се е доказал в сферата на икономиката.

„Това е листа, в която има и доказани управленци, политици, доказали своята почтеност и професионализъм, но и хора, които сега се докосват до политиката”, заяви Георги Първанов.

„Няколко души ще водят по две листи – Ивайло Калфин – София, Варна, Борислав Борисов – София, Пловдив, ген. Михо Михов – Бургас и Ямбол”, каза още Георги Първанов.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация