Симеон Дянков обяви оттеглянето на оставката си и заяви, че ще работи за второ правителство на ГЕРБ. Той даде тази заявка в Министерския съвет и след завръщането си от САЩ. Коментарът му дойде малко, след като Борисов обяви, че подава оставка- Само ден по-рано Борисов уточни, че отстранява Дянков, защото е не комуникативен и никой не го обича.

С обявяването на готовност за оставка на кабинета премиерът Бойко Борисов показа, че е истински лидер на една демократична държава и нека народът да реши кой какво е направил, заяви Симеон Дянков, който се смята за успял финансов министър.

Единственият шанс на българите е с правителство от ГЕРБ, водено от Бойко Борисов. Всички останали политици са плява – хора, които искат да са във властта, за да крадат, каза пред bTV той.

Причината за избора, който, според Дянков, ще направят хората е ясен и повтарян многократно от ГЕРБ – постигнатото от кабинета „Борисов” до момента.

„Когато народът гласува, нека да види какво сме направили в няколкото най-тежки години в Европа от поне 80 години насам. Не само магистралите, музеите, спортните площадки и детските градини и болничните зали. Всичко, което е направено е благодарение на премиера Борисов и на кабинета”, заяви Дянков.

Той смята, че предишните правителства в много по-добри години не са направили нищо. „Крали са, крали са, крали са”, продължи Дянков.

„Сега Европа е в шеста година на политическа криза, а България все пак е в петицата на страните с някакъв икономически растеж. Той е малък, иска ми се да е по-голям, но все пак имаме ръст. Хората трябва да сравнят – какво направиха предишните в добри икономически условия и какво направи Борисов при тежки условия на криза”, призова финансистът.

Той посочи лидера на ДСБ Иван Костов като основния виновник за проблемите в енергийната сфера на страната. „Той е подписал 15-годишните договори с „Мариците” – 4-5 млрд. лева ще трябва да платим неустойки, ако тези договори бъдат прекъснати. Затова Костов е най-виновен за проблемите с енергетиката, следват Овчаров и Станишев”, каза още Симеон Дянков.

„С Бойко Борисов, освен че работим заедно, сме и приятели. Миналата седмица имахме тежки разговори, имахме някои различия по отделни теми, като зърнопроизводителите, но главната ни визия е една и съща”, заяви още Дянков.

Час след като той засвидетелства вечната си вярност към Борисов, от правителствената пресслужба разпространиха изявления на премиера в оставка.

„Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставката си пред мен и аз я приех и предложих на депутатите в Народното събрание да го освободят от заеманите от него постове. Това е моето решение и аз не съм го променил”.

„Ако на предстоящите избори хората гласуват доверие на ПП ГЕРБ и получим мандат да съставим следващото правителство, Симеон Дянков няма да участва в него“, заявява Борисов

 

  • Косачът от село Бъзън празнува оставката на кабинета
  • 400 жители на Бисер подкрепиха ГЕРБ
  • В първите месеци парламентът се занимаваше с битови проблем
  • Последно заседание на 41-ото Народно събрание
  • Цветанов към полицаите: Всеки от вас изпълни достойно професионалните си задължения
  • Жертви на „Наглите”, „Октопода” и „Килърите” на отчета на Цветанов
  • С един крак извън властта, Павлова обеща готова "Тракия" до лятото
  • Десислава Атанасова даде заявка за участие в изборите
  • Основна грешка на ГЕРБ - съсипването на малкия и среден бизнес
  • Тройната коалиция води в състезанието по мерене на магистрали