На фона на обявяването на новия кабинет, министрите в оставка продължават да се отчитат. На отчета на Цветан Цветанов присъстваха жертви на „Наглите”, „Октопода”, „Килърите”, на измами в Стара Загора, пострадали от наводнението в Бисер, както и близки на загинали по пътищата.

Цветанов обвини медиите, че не дават думата на жертвите на престъпления и даде по-голямата част от времето за въпроси за изказвания на пострадалите.

„Мога да кажа, че никога през тези години не съм бил насочен срещу определени политически партии, в което ме обвиняват. И в което ме обвиняваха за полицейщината, която има в България,” коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Мария Димитрова, майка на дете, загинало в катастрофа на пешеходна пътека, изказа „хиляди благодарности” на Цветанов. „Много е трудно да изгубиш детето си, а после да тръгнеш да се бориш. Искам да му благодаря затова защото той близо две години живя с нашите болки и мъки,” допълни тя.

Гражданин на Стара Загора разказа: „Ние отправихме нашия зов за помощ към министър Цветанов и той и МВР имаха смелостта да чуят нашия зов за помощ, да проведат професионално разследване, с което внесоха спокойствие в мен и всички пострадали.”

„Този човек имаше политическата воля да укрепва стълбовете на държавността - финанси, икономика, сигурност,” каза от своя страна Георги Цветанов.

„От хеликоптера слезе не Батман, а Бойко Борисов с почти цялото правителство. И тогава хората разбраха, че има на кого да си кажат мъката. На г-н Цветанов не му викаме министър, викаме му бисерчанин. Той погреба и последния човек,” разказа жителка на село Бисер.

Има много случаи, които са ми задавани като въпрос за неразкрити престъпления. Това стои като проблем, но когато имаме резултати, аз смятам, че това трябва да бъде оценявано по достойнство.

В деня на представянето на служебното правителство се отчетоха още няколко министри - Десислава Атанасова, акад. Стефан Воденичаров, Тотю Младенов и Лиляна Павлова.

  • Косачът от село Бъзън празнува оставката на кабинета
  • 400 жители на Бисер подкрепиха ГЕРБ
  • В първите месеци парламентът се занимаваше с битови проблем
  • Последно заседание на 41-ото Народно събрание
  • Цветанов към полицаите: Всеки от вас изпълни достойно професионалните си задължения
  • С един крак извън властта, Павлова обеща готова "Тракия" до лятото
  • Десислава Атанасова даде заявка за участие в изборите
  • Основна грешка на ГЕРБ - съсипването на малкия и среден бизнес
  • Тройната коалиция води в състезанието по мерене на магистрали
  • Премиерът в оставка освободи заместник-министъра на труда