Най-приемливият вариант на управление е ядро между ГЕРБ и Реформаторския блок, подкрепено от Патриотичния фронт. Това заяви в „Лице в лице” по bTV Мартин Димитров от Гражданския съвет на РБ.

По думите му в най-кратки срокове трябва да се стигне до извеждане на общи приоритети между основните партии, както и изясняване кои ще са другите партньори в един дясноцентристки кабинет. Финалът на тези преговори трябва да е едно писмено споразумение, което да се представи на българското общество.

По повод необявената среща между представители на ГЕРБ и РБ вчера Димитров заяви: „Ако трябва всяка вечер да се виждат... Стига да има напредък”.

По същата тема лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева обясни по телефона: „Срещата с ГЕРБ се случи в последния момент и затова не бяха уведомени медиите. Вероятно аз съм част от причината, защото пътувах много рано тази сутрин към Брюксел, оставам до събота и нямаше как да е по друго време”.

Димитров посочи, че има постигнат напредък по темите съдебна реформа, казуса с КТБ и проекта „Южен поток”. За газопровода той уточни, че съгласие има по основни настоявания на Реформаторите, сред които да не е свързан с тотален руски монопол.