Поздравления от лидерите на Европейската народна партия (ЕНП) е получил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след избирането му за премиер, съобщиха от пресцентъра на партията.

Президентът на ЕНП Жозеф Дол е приветствал формирането на новото правителство в България, оглавявано от Бойко Борисов.

"Искам да поздравя горещо Бойко Борисов за утвърждаването му за нов министър - председател на България и за формирането на правителствена коалиция с участието на ГЕРБ и Реформаторския блок, в който между другото, са интегрирани членките на ЕНП - СДС и ДСБ. На изборите, проведени през октомври, българските граждани възложиха на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов задачата за справяне с важните предизвикателства, пред които е изправена България, най-вече с икономическата криза.

Днес българският парламент потвърди този мандат и Борисов поема огромната отговорност да е начело на това коалиционно правителство на малцинството в много важен момент за България. Той може да разчита на ЕНП и нашата пълна политическа подкрепа, за да се справи с тези предизвикателства.

Убеден съм също, че ГЕРБ и Реформаторският блок ще обединят усилията си за едно проевропейско правителство, което ще придвижи необходимите реформи за устойчиво развитие на България. Очаквам с нетърпение да продължим да работим с Бойко Борисов и лично да го поздравя по време на следващата ни Среща на върха на ЕНП на 18 декември в Брюксел", посочва Жозеф Дол.

Поздравления са пристигнали и от председателя на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер.

Изборът Ви е доказателство за Вашите качества на лидер и за поетия от Вас ангажимент да се изгради по-добро бъдеще за България. Както знаете, аз следях отблизо предизборната кампания и съм много благодарен за Вашата работа, както и за приноса на българската делегация в Групата на ЕНП под ръководството на Мария Габриел“, пише още в поздравителния си адрес до Бойко Борисов Манфред Вебер.

По думите му едно силно българско правителство ще бъде без съмнение основен стълб за справяне с предизвикателствата, свързани с икономическите въпроси и външните работи.

Очаквам с нетърпение да продължим нашето тясно сътрудничество и Ви изпращам моите най-добри пожелания“, заявява още председателят на Групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер.

*По цитата на Бойко Борисов от миналото му управление – „Като чуя конграчулейшънс, Борисов, и от там нататък не слушам!”

  • Горанов прави регистър на банковите сметки на българите
  • Българите дават средна оценка 3,70 на кабинета „Борисов 2.0”
  • Вицепремиерите отчетоха единомислие и действащ механизъм
  • ДПС иска нови детски градини и в ромските квартали
  • Строго пазената програма на кабинета "Борисов 2.0"
  • ГЕРБ отново отвори въпроса за задължителното гласуване
  • Остри декларации и намерения за оттласкване от дъното в първия работен ден на НС
  • Кабинетът проверява ЕРП-тата за отчитането на тока (ОБНОВЕНА)
  • Павлова: Има риск за 25 от проектите по ОП "Регионално развитие"
  • Дончев: ОП "Регионално развитие" ще бъде пусната до месец