Триизмерни плакати с партийния лидер и интерактивни рекламни материали – това според ГЕРБ е ключът към по-голяма активност на младите гласоподаватели. Бившите управляващи представиха своите „оръжия” за предизборната кампания на нарочна пресконференция.

3D холографският плакат с лика на Бойко Борисов е изработен по технологията на китайските картички от преди години – в зависимост от ъгъла на гледане, образът се променя и погледът на бившия премиер следва потенциалния избирател.

По думите на председателя на предизборния щаб и бивш силов министър Цветан Цветанов, „плакатът струва колкото всички останали плакати”.

Друга технологична новост, „взета назаем” от кампанията на Ангела Меркел, е т.нар добавена реалност в плакатите на ГЕРБ – триизмерни или не. Чрез специално приложение за Android и iOS, заинтересованите могат да сканират постерите, за да видят специално видео послание – напр. Бойко Борисов, който обещава "10% плосък данък, връщане на ДДС в 7-дневен срок, работа, работа, работа".

Последното беше демонстрирано от самия Цветанов чрез мобилния му телефон.

Цветанов изтъкна, че с кампанията ГЕРБ иска да се постигне рекордна избирателна активност или поне участието на 60 процента на избирателите. По думите му партията ще проведе кампанията си само с държавната субсидия и няма да приема дарения.

ГЕРБ стартира и гражданска инициатива в социалните мрежи, която ще цели повишаване на избирателната активност сред младите. Името на инициативата е "Гласувай, спаси България", като ще се цели младите, модерни и образовани хора да бъдат провокирани да гласуват, обясни Елен Герджиков.

В тази инициатива няма да има агитация за ГЕРБ, нито ще присъстват слогани и номера на бюлетината на партията, като единствената цел е да се води разговор за избирателната активност. Герджиков обясни, че се надява инициативата да бъде продължена от гражданското общество и медиите, както и от останалите политически партии, за да покажем всички заедно важността на високата избирателна активност.

Утре в 12:00 часа в централата на ГЕРБ ще бъде представена и управленската програма на партията, съобщи Цветан Цветанов.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация