ГЕРБ и Реформаторския блок са първите две формации, подали документите си в Централната избирателна комисия за предстоящите избори за Европейски парламент след днешното начало на кампанията по регистрация.

По традиция и след денонощно дежурене на младежката организация пред сградата, от ГЕРБ отново внесоха документите си първи. Реформаторите се регистрираха веднага след тях, като лидерът на ДСБ и говорител на блока Радан Кънев уточни, че в това няма символика за общи действия с партията на Бойко Борисов.

„Победа няма да ни е достатъчна като резултат, трябва ни убедителна победа. Повече в представители в европейския парламент, отколкото имаме в момента, и повече от всички останали”, заяви водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев след внасянето на документите.

Томислав Дончев посочи като основно послание в партийната кампания това, че България има нужда от надежда и трябва да бъде посочена алтернативата. „След това може да стигнем до Европа, до европейското ляво, европейското дясно, за повече България в Европа и за повече Европа в България”, посочи Дончев и изрази готовност за дебат с всеки.

„Ще се опитаме да убедим българските граждани, че сме по-добри, а няма да се опитваме да мразят останалите”, посочи още водачът на листата на ГЕРБ, които се обявиха против черните пиар кампании.

Снимка: БГНЕС

Говорителят на Реформаторския блок обяви, че обединението ще бъде „приятната изненада на евровота”.

„Ние ще се борим да бъдем първи на всички следващи избори в България, но за нас беше важно да покажем, че ужасният навик на десницата да се явява в последния момент със скандали и с регистрация в последния час от регистрацията е завинаги в миналото”, коментира Радан Кънев.

Той обеща десните да водят толерантна кампания, въпреки че през последните години политическият дебат у нас е заменен с компроматни войни. „Демократична България в единна и силна Европа е пътят за високите доходи на българите, за нови работни места, енергийна и икономическа независимост”, подчерта Радан Кънев.

Той прогнозира, че след евровота Реформаторският блок ще се консолидира още повече и партиите в него имат общо бъдеще. „Реформаторският блок е единствената проевропейска политическа сила в България”, заключи Радан Кънев.

  • ЕП със "зелена светлина" за новата Еврокомисия
  • Кристалина Георгиева с големи шансове за важен пост в бъдещата ЕК
  • Кандидат-еврокомисарят Вигенин "зачеркна" шансовете на К.Георгиева
  • Премиерът подкрепи Кристалина Георгиева за първи дипломат на ЕС
  • Официално: Бареков с двете най-скъпи БГ места в европарламента
  • Бареков и Станишев се събраха в ЕП
  • Искра Михайлова кандидат за шеф на Комисията по регионално развитие в ЕП
  • Колко и какви депутати даде България на ЕП?
  • Станишев с втори фалстарт по пътя към ЕП (ОБНОВЕНА)
  • Станишев дезертира в ЕП (ОБНОВЕНА)