Скандалът с незаконните СРС-та в МВР, за които потвърди проверката на прокуратурата, получи коментар и от страна на експремиера Бойко Борисов. Неговата теза бе „защитна” по отношение на попадналия под обвинителни погледи бивш вътрешен министър.

„Само си спомнете тези гейтове с подслушванията – в началото Филчев, после „Галерия”. Аз ви гарантирам, че Цветанов не се е подвел и не е правил тези неща и рано или късно истината за това ще излезе наяве”, зарече се председателят на ГЕРБ в Самоков.

„Аплодираме бързите действия на прокуратурата. Месеци наред даваме сигнали за милионите източени от „Белене”, Цанков камък, „Хохегер”. 19 дела са прекратени за „Белене”, посочи Борисов и добави, че иска да чуе кога Сергей Станишев ще понесе отговорност за изнесените от МВР по време на Тройната коалиция секретни доклади.

Така лидерът на ГЕРБ повтори думи, изречени по-рано от заместника му във връзка с изчезналите папки с гриф „класифицирана информация”. „Попитахте ли лидера на БСП - какво се случи с документите, които бяха изнесени преди неговото освобождаване от министерското кресло? Той не обслужва ли организираната престъпност, когато е предоставил тази информация? Защото, след като не е намерена, значи тя е в ръцете на организираната престъпност”, каза по-рано Цветанов в коментар на данните, изнесени от прокуратурата.

В този дух бе и казаното от Борисов – обвинения за нередности от времето преди ГЕРБ да поеме кормилото на държавната власт.

„Чакам Корнелия Нинова със следователките, чакам Ахмед Доган за Цанков камък. Защо три години и половина Мирослав Найденов не го вкараха в затвора, а чакаха да повдигнат обвинение преди изборите”, попита доскорошният премиер и заключи: „най-лесно е като Станишев да грабна папките с медиите, да ги нося при главния прокурор”.

БСП, ДПС и "Атака" да забравят за коалиция

Нито с БСП, нито с ДПС, нито с „Атака” ще правим каквато и да е коалиция - по-добре опозиция, отколкото да вляза с тези хора в каквато и да е конфигурация. Такава позиция изрази Борисов в продължение на темата със СРС-тата, наблягайки на "факта", че "цялата предизборна кампания на БСП минава с компромати".

"Това, което ние сме правили, се вижда - хората карат по магистралите, возят се по метрото, туризмът върви. Ние сме отговорни хора. Кризата не си отива, тя се задълбочава и следващият, който ще управлява, ще понесе целия шамар на тази криза. Само войната е по-тежка, а иначе да управляваш в това време е по-тежко от война понеже във война народът се консолидира”, заяви още Борисов.

Той посочи още, че неговият кабинет извади 1 милион лева партийни пари за наводнението в Бисер, за земетресението в Перник, стотици хиляди за църкви, джамии...

„Всичко това да не ни се зачита – защо? Защото група сутеньори тръгнали да стават партии! Помните ли бойкометър, измислиха и „Буда”. Ако така са си давали оставките, Костов и Станишев да са забравили, че са били политици. Но Станишев не може да ми вземе това – 15 години децата ми искат автографи”, каза още Бойко Борисов.

  • Съдията на Цветанов си направи отвод заради "булевардни издания"
  • Цветан Цветанов: Няма доказателства, че има незаконни подслушвания
  • 875 незаконно подслушвани телефонни номера в тефтерите на СДОТО
  • Бавят се разпитите за разговора в Банкя
  • Николай Кокинов обжалва уволнението си, иска да е адвокат
  • Нови доказателства за незаконно подслушване в МВР
  • ВСС уволни Николай Кокинов
  • Цацаров: Тъжно е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем
  • Цветанов: Вече съм обвиняем
  • Данните, придобити с подслушване, няма да са класифицирана информация