Ще върна на Авиоотряда сумата за полета до Разград с правителствен хеликоптер, обяви Бойко Борисов, след като стана ясно, че той и финансовият министър са използвали държавен превоз, за да пристигнат за откриването на нова трибуна на стадиона на „Лудогорец”.

Той обяви на дебата „Деветте пътя към еврофондовете” на вестниците „24 часа” и „Труд”, че в момента се търси схема връщането да не е популистко.

„Горчиво съжалих след посещението си в Разград заради популистките забележки, че в 21 век за 2500-2900 лв. съм ползвал правителствен хеликоптер, за да спестим 10 часа път. Исках да покажа на хората в Разград, че държавата се грижи и за тях и за футбола. Горчиво съжалих, направи добро, за да изядеш дърво много важи в България“, каза още Борисов.

„Истински ме заболя заради забележките за правителствения хеликоптер. Работим много до 10-11 ч имаме работа, а на следващия ден летяхме за Катар. Правят ми сметка за едни 2000 лв. Ще направя всичко възможно да върнем тези пари на отряда. Мислим за схемата, за да не е популистка“, допълни той.

Според него в България поговорката „Направи добро, за да изядеш дърво”, е много вярна. Орешарски не строеше нищо и не летеше за никъде, каза Борисов. Той увери, че е забранил и кетъринга в хеликоптерите по време на полетите.

„Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите пристигнаха в Разград, е на Авиоотряд 28. Стойността на полета в двете посоки е общо 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били направени за пътуване на премиера и министъра в кортеж"", съобщиха вчера от Министерски съвет на запитване на bTV, провокирано от изказване на собственика на „Лудогорец” Кирил Домусчиев.

"Специални благодарности за премиера и за финансовия министър, които наистина това беше някакъв сюрприз за мен - долетяха с хеликоптер. Летели са с военен хеликоптер близо час и половина, за да дойдат да открият арената и да ни поздравят за годишнината, което много малко хора биха го направили", каза Домусчиев, след което предизвика скандал, като обиди журналист на bTV.

  • Огнян Донев: "Олигофрен" бе лапсус, сравним с изложбата в Лувъра
  • „Ударите“ на властта
  • От КРИБ отказаха да коментират поведението на Домусчиев, бил на спортно събитие
  • Сметки показват, че премиерът е летял до Разград за близо 5000 лв, а не за 2900 лв
  • БНР отрече Кирил Домусчиев да е член на Обществения съвет
  • Пътуването на Борисов и Горанов до стадиона на Лудогорец струвало 2900 лв.
  • Привържениците на Лудогорец с декларация срещу bTV
  • Венци Стефанов коментира реакцията на Домусчиев /ВИДЕО/
  • Вижте истината за празните места на "Лудогорец Арена" (ГАЛЕРИЯ)
  • bTV пита: Летяла ли е властта с военен хеликоптер за празника на "Лудогорец"?