„Лапсус” – така фармацевтичният бизнесмен Огнян Донев нарече епитета, който собственикът на „Лудогорец” Кирил Домусчиев използва за репортера на bTV Димитър Тасев миналата седмица.

„Един лапсус, който бих сравнил единствено с изложбата в Лувъра. Всички французи казаха, че е най-голямото българско изложение от 1900 година насам, а изведнъж потъна заради някакъв коментар. И на мен ми се случвало да организирам такива мероприятия, това е голям стрес. Това е един малък детайл от една голяма картина. Не го оправдавам. Смятам, че това, което се случи в тези частици от една минута, не обрисуват цялото събитие, което беше празнично, интересно и хубаво”, коментира Донев в „Тази събота” по bTV.

 

За хеликоптера, който летя над стадиона в Разград и който стана другата основна част от скандала, Донев заяви, че е нормално държавни лица да използват подобни средства, тъй като те изграждат имиджа им пред потенциални инвеститори. Иначе мислел, че Домусчиев го е наел, за да хвърля балони или конфети от небето.

„Създаде се отново едно настроение, което някак си засенчи празника на колегите от „Лудогорец”. Между другото, „Лудогорец” е първият футболен клуб, който стана член на КРИБ. Това е един добър пример”, каза бизнесменът, наследен начело на КРИБ от Домусчиев.

 

В тази връзка той обяви, че не му липсва поста, тъй като бил свързан с голяма натовареност: „Виждате и моя наследник с какви проблеми се сблъсква. 80% от времето си трябва да го жертваш за обществени каузи. Ставаме нещо като отдел във Външно министерство или в Министерство на културата, или на спорта. Функцията предполага да си доста мултивалентен. Виждате и моя наследник с всеки изминал ден става все по-добър. Мога да дам само положителна оценка за него”.

Донев каза още, че никога не е бил изкушен от политиката, а подобни твърдения са внушения от страна на конкуренцията. Той направи сравнение между двата мандата на настоящия кабинет: „Първата разлика е, че кабинетът не е еднопартиен, представлява сложна коалиция, в която коалицията сама по себе си прави работата по-премерена, но и по-трудна. Мисля, че този формат – вторият, е по-полезен и за България, защото намира едно по-претеглено отношение към проблемите. Всички намираме г-н Борисов променен, по-зрял, по-умерен”.

В коментар за Цветан Василев собственикът на „Софарма” заяви: „Г-н Цветан Василев е мой колега, когато аз съм завършил, той е бил първи курс. Работехме и в настоятелството на Висшия икономически институт, сега е УНСС. Не е сред личните ми приятели, за да направя задълбочен анализ на личността му. Ние бяхме може би от завършилите нашата специалност на двата полюса - кейнсианци и либерали. Аз се възприемам за некейнсианец. Цветан Василев под кейнсианство разбираше държавата да налива при него, а не истинската теория – подкрепа и регулация на държавата. Никога не съм бил клиент, не сме работили с КТБ. Каквото и да говори, фактите са си факти”.

  • „Ударите“ на властта
  • Борисов ще връща парите за полета до Разград (ВИДЕО)
  • От КРИБ отказаха да коментират поведението на Домусчиев, бил на спортно събитие
  • Сметки показват, че премиерът е летял до Разград за близо 5000 лв, а не за 2900 лв
  • БНР отрече Кирил Домусчиев да е член на Обществения съвет
  • Пътуването на Борисов и Горанов до стадиона на Лудогорец струвало 2900 лв.
  • Привържениците на Лудогорец с декларация срещу bTV
  • Венци Стефанов коментира реакцията на Домусчиев /ВИДЕО/
  • Вижте истината за празните места на "Лудогорец Арена" (ГАЛЕРИЯ)
  • bTV пита: Летяла ли е властта с военен хеликоптер за празника на "Лудогорец"?