БСП и ДПС не изпиха докрай горчивата чаша. Те дезертираха, те се измъкнаха, защото знаеха в какво състояние оставиха държавата, какво следва през есента. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи във Варна, по време на Седмия летен университет на младежкото ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му, за ГЕРБ е най-изгодно да остане в опозиция. „С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на Реформаторите, с помощта на Германия с нейните фондации, можем да измъкнем България от блатото. Очевадно е, че това е новият начин на управление”, категоричен бе Борисов. Според него, това, че ГЕРБ щяла да се разпадне, е пълна глупост. „ГЕРБ има най-здравите структури, но не си заслужава отново да поемем цялата тежест сами”, добави Борисов.

„Орешарски сами си го свалиха. Свалиха го ДПС, с финансовия анализ на държавата, защото знаеха в какво състояние я оставят. Ние не можахме да се справим по-добре от Орешарски за свалянето му”, добави председателят на ГЕРБ. По думите му единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторският блок.

„Те обаче си избраха позиция, от която да намират само кусури. Аз съм готов да седна и да преговарям с тях на една маса. Нека да седнем и да говорим позитивно. Битката в политиката е да управляваш, а на тях им харесва повече да седят в опозиция и да бъдат ухажвани, обгрижвани и да имат последната дума от висотата на скалата, на която са застанали”, заяви Борисов.

„Кой кара Реформаторите да говорят така? Кой иска да развали нещо направено? Кой??? Не е ли пак оня "кой"? Между нашите кадри и кадрите на Реформаторския блок няма разлика като възпитание, образование, професионализъм. Защо насила трябва да се делим”, попита Борисов.

Той отново отсече, че ГЕРБ ще управлява само ако на изборите получи мощна подкрепа и максимален брой гласове. По отношение на „България без цензура”, Борисов уточни, че тази партия ще замести „Атака” в парламента и единствената й цел ще бъде да саботира работата на бъдещото правителство.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация