Централата на ГЕРБ не е правила организация на антиправителствените протести на 4 септември. Това увери на пресконференция Димитър Главчев с уточнението, че партията досега не е оказвала активна подкрепа на демонстрантите.

„Ако ГЕРБ се включи в организацията на протеста, всички ще разберете. Не знам как протестиращите ще се доберат до дата за нови избори”, каза Главчев като все пак потвърди, че „миналия понеделник тук, в централата, дойдоха хора от протестиращите, които искаха подкрепата на ГЕРБ”.

По време на протеста на 4 септември се стигна до леки безредици пред Народното събрание. Хора с вериги се опитаха да премахнат загражденията около парламента, зад които имаше полиция.

Организаторите на протестите в столицата - "Протестна мрежа" твърдят, че не са имали среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. След като се разбра, че представители на Реформаторския блок и депутати от ГЕРБ са имали среща за координация за протеста в първия пленарен ден миналата сряда, участници в срещата заявиха, че там не е ставало изобщо дума за по-нататъшно сътрудничество между бившите управляващи и реформаторите за сваляне на кабинета.

„Трябва да има нови избори, които минават през оставка на правителството, при които обществото да бъде по-добре представено в НС, което пък задължително трябва да мине през поправки в Избирателния кодекс. От римско време знаете кой има полза от принципа: разделяй и владей – управляващите. Непрекъснато се създават разделителни линии, ако щете разделителни линии има по протеста и контрапротеста. Никога не сме били за такова разделение", каза още Главчев на брифинга.

Той коментира и друга важна тема не само за България, но и за целия свят – сирийската криза. От депутатът от ГЕРБ бил разтревожен от факта, че липсвала ясна позицията на правителството по въпроса. „Може би ще има много сериозни последствия, включително и бюджетни, във връзка с темата с бежанците. Правителството трябва да каже как се подготвя по тези две теми”, добави Димитър Главчев.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите