Първа реакция от лидерите на ПП-ДБ. На кратък брифинг те изразиха благодарност към избирателите си, казаха, че антикорупционните закони ще са първа точка. Техният план следват равно отдалечен премие премиер и никога до този момент не са чули подкрепа от ГЕРБ за този техен вариант.

Според първите резултати ПП-ДБ е втора политическа сила в бъдещото 51-о Народно събрание.

„Благодарим на всички български граждани, които днес дадоха доверието си на коалиция ПП-ДБ. Благодарим на всеки, който упражни свободно демократичното си право да гласува за бъдещето на страната. Въпреки умората и очакванията за по-ниска избирателна активност, нашите сънародници доказаха, че са отговорни и загрижени за България. Всеки един свободен глас е глас срещу тежестта на купения и контролиран вот“, заявиха от ПП-ДБ.

Асен Василев добави, че голям приоритет за тях продължават да бъдат антикорупционните закони.

 

„Искам да благодаря, че ни дадоха повече сила от миналия път за това да се преборим за по-високи доходи, по-добро образование и по-добро здравеопазване. Това ще бъде голям приоритет заедно с антикорупционните закони, които са предпоставка за започване на каквито и да е разговори“, каза Асен Василев.

Бившият премиер Николай Денков отговори на въпрос на медия, че първо ГЕРБ-СДС трябва да дадат отговор на въпроса какво ще правят от тук нататък.

„Първо трябва да попитате ГЕРБ какво ще правят като победители на тези избори. Те носят отговорността отново да се състави правителство. Те до сега никога не са казали, че са готови да тръгнат по този план, така че нека да видим те какво предлагат. Когато излязат окончателните резултати, може да питате нас. Всичко, което можеше да се каже до сега, сме го казали. Нищо не се е променило“, заяви Денков.

Ген. Атанас Атанасов отбеляза, че избирателната активност е повишена, което е добре за демокрацията. 

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK